Eeterij 'Iets Anders'

(H)eerlijk, puur eten met aandacht voor de gast

Welkom op de website van Eeterij 'Iets Anders' in Kortgene

Sinds 19 maart 2010 staan wij: gastvrouw Ineke Vijfvinkel en chef-kok Leon Hengsdijk klaar om u culinaire te laten genieten in een ongedwongen huiselijke sfeer. Wij doen daarom ook onze uiterste best om zowel kinderen als ouders een onvergetelijke avond te bezorgen. Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen uit een assortiment vegetarische gerechten. Ook voor eventuele glutenallergieën of een natriumarm dieet bent u bij ons aan het goede adres.

Geïnspireerd door het Zeeuwse landschap en de zilte zaligheid die Zeeland ons brengt proberen wij u te laten genieten van al het lekkers dat Zeeland ons biedt. Van verse Zeeuwse kreeft en Zeeuwse oesters tot aan de heerlijke malse tournedos van de Hollandse dikbil en de vis die dagelijks vers aangeleverd wordt vanuit Yerseke.

Leon heeft ervaring opgedaan in Yerseke en weet als geen anders wat de term VERS inhoud. Hierdoor bent u verzekerd van dagverse producten. En dat kunt u proeven!
Natuurlijk probeert Leon u te verassen met smaken en smaakcombinaties die u nooit zou verwachten. Ook de benamingen van de uitgebreide menukaart zijn origineel bedacht zoals bijvoorbeeld “Onder de Hamer” (hierbij hoort dan onze heerlijke carpaccio van langoustines) of “Met de billen bloot” (hierbij hoort dan natuurlijk onze heerlijk malse tournedos van de Hollandse dikbil).

Ook wordt er gebruik gemaakt van diverse ambachtelijke bedrijven zoals de kaasboerderij in Kruiningen die ons elke week voorziet van verse ambachtelijke kaas. Naast de menukaart die elk seizoen verandert hebben wij ook nog diverse specialiteiten van Leon die hij presenteert op een kaartje naast de kaart zodat de keuze nog groter wordt.

Omdat wij graag onze gerechten serveren in een ongedwongen sfeer zal Ineke ook haar uiterste best doen om u te laten genieten van een echt avondje uit. Maar ook voor een heerlijke lunch of gewoon een lekker drankje aan onze royale bar of bij lekker weer op ons zonnige terras, staat Ineke graag voor u klaar.

Eeterij “Iets Anders” is zeer kindvriendelijk en beschikt over een verschoontafel en magnetron waarin baby voeding zonder enige moeite opgewarmd kan worden zodat niet alleen de kleine maar ook papa en mama een gezellige avond bezorgd kan worden. Maar ook voor een romantisch diner voor twee, of gezellig met heel de familie kunnen wij aan u wensen voldoen.

Ineke & Leon

Graag tot ziens bij 'Iets Anders' in Kortgene!

Eeterij zet Kortgene culinair op de kaart

Toeristen en vis
Kortgene wordt met name in de zomermaanden overspoeld door toeristen. Het prachtige Veerse Meer heeft een enorme aantrekkingskracht op zowel fervente zeilliefhebbers als kampeerders. Ineke en Leon signaleren dat met name deze categorie gasten vaak kiest voor vis. “Zeeland en vis; dat is voor veel mensen de ideale combinatie. En terecht, verser dan hier, bestaat niet.” Ook Vlamingen hebben hun voorkeuren, vertelt Ineke. “Zien zij onze bak met Oosterschelde kreeften, dan is hun keuze snel gemaakt.” De kracht van Eeterij “Iets Anders” is dat het vrijwel aan alle smaken tegemoet komt want natuurlijk prijken er ook heerlijke vleesgerechten op de kaart. “Zelfs voor de kinderen hebben we een heuse kaart. We hebben altijd wat frikadellen als reserve in de vriezer liggen maar wij hopen met onze kaart ook deze jonge gasten te prikkelen om (nieuwe) smaken te ontdekken.”

Sfeervol en ongedwongen
Het restaurant zelf heeft in 2011 een bijzondere metamorfose ondergaan. Zonder de intieme, gezellige sfeer van het voormalige bruincafé te verliezen, is meer klasse en uitstraling aan het restaurant toegevoegd. De drie verschillende zitgroepen en het terras buiten maken van het restaurant een plaats waar iedereen zich thuis voelt. Dat is precies wat Leon en Ineke beogen. “Heerlijk, puur eten in een vriendelijke, ongedwongen sfeer. Wij hebben horecabloed en willen het mensen eenvoudigweg naar de zin maken. Dat dit lukt, bewijzen onze vele vaste gasten.”