Eeterij 'Iets Anders'

Welkom bij Eeterij 'Iets Anders' in Kortgene

Sinds 19 maart 2010 staan wij, gastvrouw Ineke Vijfvinkel en chef-kok Leon Hengsdijk, klaar om u culinaire te laten genieten in een ongedwongen huiselijke sfeer.

Geïnspireerd door het Zeeuwse landschap en de zilte zaligheid die Zeeland ons brengt wij u te laten genieten van al het lekkers dat Zeeland ons biedt. Van verse Zeeuwse kreeft en Zeeuwse oesters tot aan de heerlijk malse tournedos van de Hollandse dikbil.

Leon weet als geen anders wat de term VERS inhoud en hij verrast u met unieke smaakcombinaties. Elke dag ontvangen wij verse vis vanuit Yerseke. Hierdoor bent u verzekerd van dagverse producten. En dat kunt u proeven!

Ook de benamingen van de uitgebreide menukaart zijn origineel bedacht zoals bijvoorbeeld “Onder de Hamer” (hierbij hoort dan onze heerlijke carpaccio van langoustines) of “Met de billen bloot” (hierbij hoort dan natuurlijk onze heerlijk malse tournedos van de Hollandse dikbil).

Ons menu is seizoensgebonden en wij werken samen met lokale leveranciers. Buiten de kaart om kunt u ook van onze diverse specialiteiten genieten.

Heeft u een allergie of speciaal dieet? Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen uit een assortiment vegetarische gerechten. Ook voor eventuele glutenallergieën of een natriumarm dieet bent u bij ons aan het goede adres.

Ineke & Leon

Graag tot ziens bij 'Iets Anders' in Kortgene!

Eeterij 'Iets anders' zet Kortgene culinair op de kaart

Toeristen en vis

Kortgene wordt met name in de zomermaanden overspoeld door toeristen. Het prachtige Veerse Meer heeft een enorme aantrekkingskracht op zowel fervente zeilliefhebbers als kampeerders. Ineke en Leon signaleren dat met name deze categorie gasten vaak kiest voor vis. “Zeeland en vis; dat is voor veel mensen de ideale combinatie. En terecht! Verser dan hier bestaat niet.” Ook Vlamingen hebben hun voorkeuren, vertelt Ineke. “Zien zij onze bak met Oosterschelde kreeften, dan is hun keuze snel gemaakt.” De kracht van Eeterij “Iets Anders” is dat het vrijwel aan alle smaken tegemoet komt, want natuurlijk prijken er ook heerlijke vleesgerechten op de kaart. “Zelfs voor de kinderen hebben we een heuse kaart. We hebben altijd wat frikandellen in de vriezer liggen, maar wij hopen met onze kaart ook deze jonge gasten te prikkelen om nieuwe smaken te ontdekken.”

Sfeervol en ongedwongen

Het restaurant is in 2011 een bijzondere metamorfose ondergaan. Zonder de intieme, gezellige sfeer van het voormalige bruincafé te verliezen, is meer klasse en uitstraling aan het restaurant toegevoegd. De drie verschillende zitgroepen en het terras buiten maken van het restaurant een plaats waar iedereen zich thuis voelt. Dat is precies wat Leon en Ineke beogen. “Heerlijk, puur eten in een vriendelijke, ongedwongen sfeer. Wij hebben horecabloed en willen het mensen eenvoudigweg naar de zin maken. Dat dit lukt, bewijzen onze vele vaste gasten.”